Gråand med spidskål og sennepskorn 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
2 gråænder
salt, peber
et par kvist krydderurter (rosmarin, timian eller løvstikke)
smør
2 små nye spidskål
2 spsk sennepskorn
1½ dl hvidvin
salt  

Tilberedning

Fuglenes renses omhyggeligt og aftørres. Gnid dem med salt og peber. Brun dem i smør i en gryde. Dæmp varmen, tilsæt timian og lad ænderne stege i 15 min. Vend dem og tilsæt lidt hvidvin eller fond. Damp videre ved lav varme i ca. 30 min. mere. Mærk efter, om lårene er møre. Er de ikke det, vrid dem af fuglene og lad dem simre i endnu 10-15 min. I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i stanniol. Bring vinen i kog og kog sennepskornene i ca. 5 min. Del de små spæde spidskål i halve, læg dem i lidt smeltet smør i en sauterpande, drys med salt og hæld vinen med sennepskornene over. Damp spidskålen i 5 minutter og server til ænderne.  

Tilbehør

Server med skrubbede nye kartofler kogt i saltvand. God fornøjelse…