Gråand med blommesauce og ferskner 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
2 gråænder
salt, peber
smør
12 friske sveskeblommer
3-4 chalotteløg
50 g smør
2 dl vildfond eller bouillon
4 friske ferskner
12 hele nelliker
25 g smør  

Tilberedning

Rens ænderne, tør dem godt, krydder med salt og peber og pensel dem med smør. Læg dem på et ildfast fad og sæt dem i ovnen i 45-50 min. Halver blommerne og pil og hak chalotteløgene. Svits dem i smør, tilsæt blommerne og lad dem snurre med i nogle minutter, tilsæt fond og kog det sammen i 5-10 min. Passer sovsen gennem en sigte og smag til med salt og peber. Rids skindet på fersknerne og drys med hakkede nelliker, pensel dem med smeltet smør og stil dem i ovnen i 10 min. Skær brysterne fra skroget og anret dem portionsvis med lår og ferskner. Hæld lidt sovs over hvert bryststykke.  

Tilbehør

Aspargeskartofler God fornøjelse…