Gråand i portvin 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
2 gråænder
1 spsk smør
salt, peber
5 kviste timian
2 dl portvin
1½ dl vildtbouillon
2 dl piskefløde
et par dråber citron
3 spsk maizena 

Tilberedning

Fuglenes renses omhyggeligt og aftørres. Gnid dem med salt og peber. Brun dem i smør i en gryde. Dæmp varmen, tilsæt timian og lad ænderne stege i 15 min. Vend dem og tilsæt portvin og fond. Damp videre ved lav varme i ca. 30 min. mere. Mærk efter, om lårene er møre. Er de ikke det, vrid dem af fuglene og lad dem simre i endnu 15-20 min. I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i stanniol. Jævn saucen med maizena og lad den koge ind i nogle minutter, inden den smages til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Justér evt. farven med kulør. Skær brysterne ud i skrå skiver og anret dem på et varmt fad med lårene. 

Tilbehør

Byd smørstegte æblebåde, ribsgelé. små smørristede kartofler og en salat med blegselleri og valnødder, vendt i creme fraiche til. God fornøjelse…