Glaseret lammebryst med surkål og braiserede rodfrugter 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1,5 kg lammebryst
Suppeurter såsom persillerod, pastinak, gulerødder
nogle fed hvidløg efter behag
2 kviste frisk timian
smør
600 g surkål (evt. fra dåse)
1 løg
5-10 enebær
olie
Glasering:
1 øl
2 kviste frisk mynte
2 fed hvidløg
1 hakket skalotteløg
2 spsk. rørsukker
brødkrumme  

Tilberedning

Lammebrystet koges til det er mørt sammen med nogle urter, salt og peber. 1 løg hakkes og svitses i lidt olie, kålen kommes i en si og skylles under rindende vand. Kom surkålen op i gryden og hæld 1 dl kogende vand over (så den holder den lyse farve), tilsæt nogle enebær og krydr med salt. Kålen koges i 20 min til den er mør, men stadigvæk har bid. Glasering: Øllen koges ned til det halve, tilsæt hakket hvidløg, skalotteløg, hakket mynte og 2 spsk. rørsukker. Lad det småsimre i 5 min. Det møre bryst pensles med glaseringen, drysses med brødkrumme og grilles i ca. 5-10 min. Rodfrugterne skæres i små tern og sauteres i smør. Lad dem simre i ca. 2 min., tilsæt hakket hvidløg og timian. Lammebrystet anrettes ovenpå rodfrugterne og serveres med surkål.  

Tilbehør

Server groft brød til.