Glaseret lammebryst med surkål og braiserede rodfrugter 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1,5 kg lammebryst
Suppeurter såsom persillerod, pastinak, gulerødder
nogle fed hvidløg efter behag
2 kviste frisk timian
smør
600 g surkål (evt. fra dåse)
1 løg
5-10 enebær
olie
Glasering:
1 øl
2 kviste frisk mynte
2 fed hvidløg
1 hakket skalotteløg
2 spsk. rørsukker
brødkrumme  

Tilberedning

Lammebrystet koges til det er mørt sammen med nogle urter, salt og peber. 1 løg hakkes og svitses i lidt olie, kålen kommes i en si og skylles under rindende vand. Kom surkålen op i gryden og hæld 1 dl kogende vand over (så den holder den lyse farve), tilsæt nogle enebær og krydr med salt. Kålen koges i 20 min til den er mør, men stadigvæk har bid. Glasering: Øllen koges ned til det halve, tilsæt hakket hvidløg, skalotteløg, hakket mynte og 2 spsk. rørsukker. Lad det småsimre i 5 min. Det møre bryst pensles med glaseringen, drysses med brødkrumme og grilles i ca. 5-10 min. Rodfrugterne skæres i små tern og sauteres i smør. Lad dem simre i ca. 2 min., tilsæt hakket hvidløg og timian. Lammebrystet anrettes ovenpå rodfrugterne og serveres med surkål.  

Tilbehør

Server groft brød til.  

lam
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.