Gåsebryst med linser 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
2 gåsebryster
250 g grønne linser fra Puy
2 spsk gåsefedt
1 stor gulerod
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
3 stængler blegselleri
1 krydderbuket (timian, laurbærblad, persille)
1-2 chili
½ l rødvin eller bouillon
salt og peber. 

Tilberedning

Gør grøntsagerne i stand og skær den i mindre stykker, hak løg, chili og hvidløg. Svits grøntsager i fedtet og tilsæt linserne, dæk med rødvin og krydder med salt og peber. Kog linserne i 25-30 minutter, spæd evt. med mere væske hvis ragouten bliver for tør. Skindet på gåsebrysterne ridses i rudemønster og brysterne steges først på skindsiden i 10 minutter, derefter mindst 10 minutter på kødsiden. Krydres med salt og peber. Hæld overflødigt fedt af panden, så det ikke brænder. Stegtiden afhænger af om man ønsker brystet rosa og kan forlænges. Stik i kødet med en tynd nål, er saften klar er kødet gennemstegt. Før udskæring skal brysterne hvile i mindst 5 minutter. 

Tilbehør

Server gåsebrystet skåret i tynde skiver sammen med linseragouten, godt landbrød og råstegte kartofler.  

Fjerkræ
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.