Fondue Bourguignonne
Ingredienser
Ingredienser til 6 personer: ,
900 gr. Bison ribeye filet, skåret ud i 1,5 cm. terninger (bisoninderlår, -filet eller -mørbrad kan også bruges)
½ l. olie til fonduegryden
900 gr. Bison ribeye filet, skåret ud i 1,5 cm. terninger (bisoninderlår, -filet eller -mørbrad kan også bruges)
½ l. olie til fonduegryden
Tilberedning
Varm olien i fonduegryden og lad gæsterne selv om hvor stegt eller rødt de skal have deres kød. Kolde saucer der passer til: Mayonnaise: Bland 1 æggeblomme, 1 spsk. sennep, salt og peber godt sammen. Tilsæt 2½ dl. olie lidt efter lidt under kraftig piskning. Slut med at røre 1 cl. eddike i. Smag mayonnaisen til med tomatpuré, paprika, karry eller krydderurter. Remoulade: Hak 30 gr. kapers, 20 gr. persille, estragon, kørvel og evt. lidt finthakket pickles og bland det i 3 dl. mayonnaise. Så har du en skøn hjemmerørt sauce remoulade. Creme fraiche med krydderurter: Rør 2 spsk. mayonnaise sammen med et lille bæger creme fraiche og tilsæt hakket purløg, karse, en anelse sennep, salt og peber.
Tilbehør
En frisk salat med tomat, løg og ristede pinjekerner og godt brød.