Festlig Lammekrone  

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 pk. lammekrone, ca. 800 gr.
40 g smør
3 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
2 spsk. hakket mynte
salt, peber  

Tilberedning

Frigør ”skafterne” for kød, så de enkelte ben er helt nøgne, knæk rygstykkerne forsigtigt i leddene, så de kan bøjes mod hinanden og danne en ring med bagsiden udad. De to kødstykker bindes sammen med bomuldssnor. Form evt. et stykke folie til en kugle som passer i midten af kronen for at holde på formen Knus hvidløg sammen med salt og krydderier, rør det i smørret og gnid lammekronen jævnt over det hele. For at undgå at ”skafterne” bliver sorte, kan de dækkes med alu-folie under stegningen Varm ovnen til 220 °C og steg kronen i 15 min til den er brunet. Skru ned til 165 oC og steg videre i 20 min. Mærk nu på kødet som skal føles spændstigt hvis det skal være rosa stegt. Lad kronen hvile i 15 minutter. Kog bradepanden af med lidt citronsaft og hvidvin, montér med smør og server saucen til. Ved anretningen kan kronen fyldes med en god grønsagsstuvning og alu-folien erstattes af hvide papirmanchetter. Lammekronen udskæres til enkelte koteletter ved bordet.  

Tilbehør

Server råstegte kartofler og en bønnesalat til. 

lam
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.