Festlig Lammekrone  

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 pk. lammekrone, ca. 800 gr.
40 g smør
3 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
2 spsk. hakket mynte
salt, peber  

Tilberedning

Frigør ”skafterne” for kød, så de enkelte ben er helt nøgne, knæk rygstykkerne forsigtigt i leddene, så de kan bøjes mod hinanden og danne en ring med bagsiden udad. De to kødstykker bindes sammen med bomuldssnor. Form evt. et stykke folie til en kugle som passer i midten af kronen for at holde på formen Knus hvidløg sammen med salt og krydderier, rør det i smørret og gnid lammekronen jævnt over det hele. For at undgå at ”skafterne” bliver sorte, kan de dækkes med alu-folie under stegningen Varm ovnen til 220 °C og steg kronen i 15 min til den er brunet. Skru ned til 165 oC og steg videre i 20 min. Mærk nu på kødet som skal føles spændstigt hvis det skal være rosa stegt. Lad kronen hvile i 15 minutter. Kog bradepanden af med lidt citronsaft og hvidvin, montér med smør og server saucen til. Ved anretningen kan kronen fyldes med en god grønsagsstuvning og alu-folien erstattes af hvide papirmanchetter. Lammekronen udskæres til enkelte koteletter ved bordet.  

Tilbehør

Server råstegte kartofler og en bønnesalat til.