Fasanpaté 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
2 fasanfileter
250 g kyllingelever
1 æg
1 dl fløde
2 tsk knust enebær
½ tsk hakket rosmarin
salt, peber
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
½ æble
1 spsk olie
30 g hasselnødder 

Tilberedning

Blend den ene fasanfilet og kyllingelever groft og bland med æg, fløde og krydderier og stil farsen koldt i ½ time. Hak løg, hvidløg og æble og svits det hele i olie. Bland det med farsen, når det er afkølet, sammen med de hakkede nødder. Steg den anden fasanfilet ½ minut på hver side og krydder med salt og peber. Smør en form og hæld halvdelen af farsen i, læg den steget fasanfilet ovenpå og hæld resten af farsen over og tryk den godt fast. Bag patéen 30-35 minutter ved 200 o C og stil den koldt, gerne til dagen efter. 

Tilbehør

Groft landbrød og en salat af rødbeder og grønkål med sesamfrø og rosiner serveres til. God fornøjelse…