Fasanbryst med citrus kanel sauce
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer
2 fasaner
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet citron
2 dl fasanfond eller anden bouillon
2 tsk. rørsukker
1 kanelstang
Salt og peber
2 fasaner
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet citron
2 dl fasanfond eller anden bouillon
2 tsk. rørsukker
1 kanelstang
Salt og peber
Tilberedning
Tilbered evt. først en fond: Skær brysterne af og del fasanerne ud i lår og ryg. Stil bryststykker til side. Brun lår og ryg i en gryde med løg, gulerod og selleri skåret i grov tern. Når løgene har taget farve hældes vand på så det dækker. Timian, hvidløg og peberkorn kommes i. Lad det småkoge en time. Tag lårene op og gem dem, smid ryggen ud, og passer resten gennem en sigte over i en ren gryde. Lårene kan serveres til eller bruges til en anden ret Skær tynde strimler af citron og appelsinskal uden at få det hvide af skallen med, skær dem i strimler og sauter dem i lidt smør med sukker til det karamelliserer. Tilsæt saften af appelsin og citron og fonden og kog saucen ind med en hel kanelstang. Smag til med salt og peber og jævn saucen . Fasanbrysterne krydres med salt og peber og steges 3-4 minutter på hver side.
Tilbehør
Anret et fasanbryst på hver tallerken sammen med ristede svampe og asparges kartofler og byd saucen til.