Fasan à la Normande 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
2 fasaner
100 g smør
3 store, syrlige æbler
1 glas Calvados (æblebrændevin)
3 dl piskefløde
2 spsk citronsaft
salt og peber 

Tilberedning

Gnid fasanerne med salt og peber og brun dem hurtigt på panden i halvdelen af smørret. Tag dem op og flæk dem. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Snit dem i tynde både og steg dem gyldne på panden i resten af smørret. Æblebådene fordeles derefter i et smurt, ovnfast fad og fasanerne arrangeres ovenpå. Panden koges af med calvados og hældes over fasanerne. Dæk med folie. Sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 10 min. Tag folien af og bland piskefløde og citronsaft og hæld det ved. Drys med lidt salt, læg folie over igen og steg færdig i 10-15 minutter. 

Tilbehør

Serveres med rå kartoffeltern stegt gyldne i olie og brød til at dyppe saucen op med. God fornøjelse…