Farseret lammekølle 

Ingredienser

Ingredienser til 8 personer:
1 udbenet lammekølle ca. 1,5 kg
salt og peber
4 dl bouillon
40 g smør
Fars:
400 g hakket lammekød
2 skiver hvidt brød uden skorpe
2 dl tør hvidvin
1 løg
3 fed hvidløg
persille
frisk merian
salt
peber
2 spsk olivenolie 

Tilberedning

Hæld hvidvinen over brødet og lad det trække i 10 minutter. Pil og hak løg og hvidløg og hak krydderurterne fint. Rør en fars af det udblødte brød, hvidvin, løg, hvidløg og krydderurterne, tilsæt olien og krydder med salt og peber. Fyld farsen i køllen og sy den sammen med ufarvet bomuldsgarn. Læg køllen på en rist med den flade side opad, fordel ½ delen af smørret over kødet og sæt det i en forvarmet ovn med 180 o C. Hæld bouillonen i bradepanden og steg køllen i 45 minutter på den ene side, hvorefter den vendes. Resten af smørret fordeles over kødet, og det steges yderligere 45 minutter på den anden side. Køllen pakkes ind i stanniol og dækkes med et viskestykke. Kødet skal trække i mindst 10 minutter inden det skæres i skiver. Stegeskyen hældes i en gryde, skummes for fedt, smages til og jævnes med lidt maizena udrørt i kold vand. 

Tilbehør

Hasselback kartofler som steges med i ovnen de sidste 45 minutter og braiseret fennikel egner sig godt til. God fornøjelse…