Farserede duer med portvin 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
4 udbenede unge franske duer
150 g hakket kalkunkød
8 kyllingelevere *
1 æg
100 g brødkrumme
1 1/2 dl piskefløde
200 g markchampignon *
salt og peber
1 dl portvin
1 dl hønsefond
1 dl fløde
50 g smør 

Tilberedning

Udblød brødet i piskefløden. Rør brødet og ægget sammen med hakkekødet, tilsæt hakket kyllingelever, hakkede, smørristede – men afkølede -markchampignon, og smag farsen til med salt og peber. Fyld farsen i duerne og luk med tandstikker. Brun duerne på alle sider i smørret i en gryde. Tilsæt først portvin og derefter fond og lad duerne stege færdig under låg i ca. 30 minutter. Stik en træpind i farsen Hvis den er varm og tør når den tages ud, er farsen færdig. Tag Fuglene op og hold dem varme mens sovsen smages til. Skær de farserede duer over i midten. 

Tilbehør

Små smørstegte pillekartofler, sæsonens grøntsager og sovsen serveres til. * Hvis man vil lave et rigtigt festmåltid ud af de farserede duer, kan kyllingeleveren erstattes med foie gras og der kan bruges hakket 50 g trøffel i stedet for champignon. Andre anvendelsesmuligheder for udbenede duer: Udbenede duer kan bruges til alle dueopskrifter i stedet for hele duer. Stegetiden er så kortere og de er nemmere at spise. - Eller mariner duerne i lidt olivenolie tilsat citronsaft og krydderurter. Tag dem op og dup dem tørre i køkkenrulle. Steges på pande eller grill. Server med en god grøn salat eller kogte grønne bønner vendt på panden i smør tilsat lidt hvidløg. De grillede duer kan skæres i skiver og bruges i f.eks. en grøn salat tilsat ristede pinjekerner eller i en pasta- eller rissalat. God fornøjelse…