Farserede duer med blommer 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
4 udbenede duer
200 g kyllingebryst
4 kyllingelever
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk friske hakkede urter fx timian, oregano, purløg og persille
fintrevet skal fra 1 ubehandlet citron
1 æg
1 spsk rasp
salt og peber
smør
1 dl hønsefond
fløde
8 modne blommer
lidt kanel  

Tilberedning

Pil og hak løg og hvidløg og svits dem i lidt smør. Tilsæt kyllingelever og steg den med et par minutter. Lad det køle lidt af. Skær kyllingekødet i tern og blend alle ingredienser kort sammen. Rør til sidst æg og rasp i farsen. Krydder duerne med salt og peber ind- og udvendig og smør farsen på indersiden. Luk med kødnåle eller sy dem sammen med bomuldstråd. Brun duerne på alle sider i smør i en kasserolle, spæd med fond og braiser dem færdige i 20-30 min. til farsen er gennemstegt. Skær blommerne i både og svits dem på en pande med lidt smør. Drys lidt kanel på. Tag duerne op og fjern kødnåle eller tråd. Rør lidt fløde i stegeskyen og smag til. Anret en due på en varm tallerken med lidt sovs og de ristede blommer.  

Tilbehør

Server evt. små kartofler til.