Elsdyrsteak med svamperisotto og grissini med krydderolie 

Ingredienser

Ingredienser til 4 pers.:
2 bk. elsdyrsteaks à 250 gr.
1 spsk. olivenolie til stegning
1 flutes
Risotto:
25 gr. tørrede svampe
200 gr. friske, skiveskårne svampe fx østershatte, kantareller eller champignoner
300 gr. risottoris (Arborio, Carnaroli eller Narno)
75 gr. smør
1 finthakket løg
3/4 l. grønsagsbouillon
1 dl. hvidvin
1 dl. Marsala, Madeira eller evt. portvin
2 spsk. olivenolie
1 finthakket fed hvidløg
3 spsk. friskreven parmesanost
Salt, peber
Hakket, bredbladet persille til pynt
Krydderolie til brødstave:
1-2 dl. majs- eller rapsolie
25 gr. rucola
5 gr. wasabi
1 tsk. havsalt 

Tilberedning

Hak rucola og bland ingredienser til krydderolien, opvarm ovnen til 225° og skær fluten i stave. Pensl brødstavene med krydderolien og bag dem i ovnen til de har en flot gylden farve og en sprød skorpe. Lad de tørrede svampe trække 20 minutter i en skål med kogende vand. Lad bouillonen simre i en gryde, mens smørret smeltes i en gryde. Tilsæt løget og svits det nænsomt, til det er gyldent. Tilsæt risene og rør rundt i ca. 1 min. Hæld halvdelen af vinen ved, kog et par minutter til alkoholen er fordampet. Vandet hældes fra de opblødte svampe og kommes i gryden. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen og rør godt mellem hver gang, så væsken bliver optaget. Opvarm olien i en sauterpande. Tilsæt hvidløget og steg det let, tilsæt de skiveskårne svampe og steg i 2-3 min. til de begynder at afgive væde. Kom resten af vin og hedvin i og lad simre, til risene er kogt og væsken kogt ind. Tag gryden af varmen og lad hvile i et minut. Tilsæt parmesanosten, smag til med salt og peber. Opvarm olivenolien på en pande og steg elsdyrkødet på hver side i 2-3 min. Tag det af panden og lad det hvile i stanniol. Anret steakene på hver sin tallerken med risotto pyntet med persille og et par brødstave.