Elsdyrragout med rodfrugter 

Ingredienser

500 g elsdyrkød i tern smør 2 løg 2 fed hvidløg 200 g blandede svampe 2 gulerødder 2 små pastinakker 100 g knoldselleri ½ l hønse- eller vildtfond 1 glas portvin 2 kviste timian 2 kviste rosmarin 2½ dl piskefløde salt, peber honning, Aceto balsamico  

Tilberedning

Pil og hak løg og hvidløg og gør svampene i stand. Smelt smørret, svits løg og hvidløg, tilsæt kødet og brun det godt af. Kom portvin og fond på og lad det simre under låg i 45 minutter, til kødet er mørt. Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker, kom dem i gryden sammen med de ristede svampe og kog så yderligere til rodfrugterne er møre, men de skal stadigvæk have bid. Tilsæt nu fløde og de hakkede krydderurter og indkog kraftigt, så saucen bliver tyk. Smag til med salt og peber, lidt honning og Aceto balsamico.  

Tilbehør

Gratineret kartoffelmos 

Elsdyr
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.