Elsdyrfilet med honningristede kartofler 

Ingredienser

Ingredienser til 6 personer:
1 kg elsdyrfilet
25 g smør til bruning
½ liter piskefløde
salt
peber
1 spsk ribsgelé
250 g tranebær
lidt sød solbærsaft
1 kg aspargeskartofler
1 spsk honning
1 spsk smør
250 g østershatte
20 g smør 

Tilberedning

Elsdyrfileten brunes i smør i en gryde. Piskefløde, salt og peber tilsættes. Det steger ved svagt blus i 20 minutter. Kogte, pillede aspargeskartofler ristes i smør og honning på en pande. Tranebær koges i lidt solbærsaft. Østershattene steges kort i smør ved svag varme. Kødet tages op og det trækker i 10 minutter før det skæres. Imellem tiden smages sovsen til med salt og peber og ribsgelé. 

Tilbehør

Skær elsdyrfileten i skiver og anret med honningkartofler tranebær og østershatte. Gi' sovs til.