Elsdyr stegt i fyrrenåle 

Ingredienser

1 elsdyrbovsteg ca. 800g 4 cl gin 6-10 knuste enebær Fyrrenåle fra skoven eller helsebutikken Kartoffelrösti: 2 store kartofler, 2 syrlige æbler, 8 skiver Pancetta 2 skalotteløg olivenolie Svampefricassé: 200g svampe, rørhatte eller kantareller 200 g frisk spinat, smør, lidt honning 1 dl kraftig øl salt og peber

Tilberedning

Elsdyrstegen lægges på et fad, knuste enebær fordeles og der stænkes lidt gin over. Stegen dækkes af fyrrenåle og marineres i et døgn Elsdyrstegen brunes grundigt på alle sider i olivenolie på en pande. Kødet krydres godt med salt og peber og fyrrenålene fra marinaden lægges over igen. Kødet steger færdig i ovnen i 30-40 min. Kartoflerne og æblerne rives, det hele vendes sammen og krydres godt med salt og peber. Pancettaen skæres i tern og ristes i lidt olivenolie på en pande og de hakkede løg tilsættes. Det blandes med kartoffel og æblemassen formes til fire flade "pandekager" (pres noget af væden mens de formes) og bag dem gyldne på begge sider i olivenolie. Svampene gøres i stand og skæres i ens stykker, spinaten skylles og tørres. Panden fra kødet tilsættes lidt smør, og svampene ristes. Der tilsættes lidt honning, marinaden fra kødet, øllet og til sidst saften fra kødet som er taget ud af ovnen for at trække. Kog ind og smag til. Den rå spinat vendes i til sidst. Fyrrenåle fjernes fra stegen som skæres i skiver.  

Tilbehør

Serveres med svampefrikassé og kartoffelrösti.