Elgsteg med krydderurter 

Ingredienser til 4 personer:

800 g elgkød

Krydderurteblanding:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket persille
1 tsk. hakket rosmarin
1 tsk. hakket merian
1 tsk. hakket timian
4 chalotteløg
Salt, peber
2 dl. rødvin
2 dl. vildtbouillon
1 dl. piskefløde
Smør

Tilberedning

Rør de hakkede krydderurter og de finthakkede chalotteløg sammen med olien og salt og peber. Brun kødet i smør på alle sider og fordel krydderurteblanding over kødet. Læg kødet i en lille bradepande, hæld rødvin og bouillon ved og sæt bradepanden i en160 o C varm ovn. Kødet steges i 35 – 40 min og dryppes jævnlig med stegeskyen. Tag kødet op og hæld stegeskyen i en gryde. Rør piskefløde i og lad saucen koge igennem. Jævn evt. med maizena. Skær kødet i tykke skiver og server saucen til.

Tilbehør

Salat af rødkål, æble og valnødder og pillekartofler er velsmagende tilbehør.  

Elsdyr
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.