Elgsteg med krydderurter 

Ingredienser til 4 personer:

800 g elgkød

Krydderurteblanding:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hakket persille
1 tsk. hakket rosmarin
1 tsk. hakket merian
1 tsk. hakket timian
4 chalotteløg
Salt, peber
2 dl. rødvin
2 dl. vildtbouillon
1 dl. piskefløde
Smør

Tilberedning

Rør de hakkede krydderurter og de finthakkede chalotteløg sammen med olien og salt og peber. Brun kødet i smør på alle sider og fordel krydderurteblanding over kødet. Læg kødet i en lille bradepande, hæld rødvin og bouillon ved og sæt bradepanden i en160 o C varm ovn. Kødet steges i 35 – 40 min og dryppes jævnlig med stegeskyen. Tag kødet op og hæld stegeskyen i en gryde. Rør piskefløde i og lad saucen koge igennem. Jævn evt. med maizena. Skær kødet i tykke skiver og server saucen til.

Tilbehør

Salat af rødkål, æble og valnødder og pillekartofler er velsmagende tilbehør.