Elgragout 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
Ca. 400 g. småkød af elg
30 g. smør
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. mel
10 knuste enebær
2 ½ dl. rødvin eller bouillon
2 laurbærblade
1 kvist timian
salt og peber
200 g svampe (kantareller, markchampignon eller udblødte, tørrede skovsvampe)
1 dl piskefløde 

Tilberedning

Elgkød i tern brunes godt i smørret, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber. Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare, drys mel over og rør til det er opsuget. Hæld rødvin/bouillon på og giv det et kort opkog. Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier. Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten under låg ved svag varme i 30 – 40 minutter til kødet er mørt. Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten. 

Tilbehør

Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.