Dyrekølle med æble-peber sauce og selleri-kartoffelpuré 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
En stor muskel af dyrekøllen (800-1000g)
2 madæbler
2 spsk Madagaskar
peber
50 g smør
1 dl æblejuice
2 spsk. calvados
1½ dl piskefløde
500 g kartofler
1 lille knoldselleri
1 spsk. dijonsennep
2 dl creme fraiche  

Tilberedning

Brun dyrekøllen på alle sider og sæt den i ovnen ved 160 grader i 2 x 12 minutter (15 minutter hvis man ønsker kødet kun svagt rosa) med en hviletid på ca. 10 minutter imellem. Sauter æblebåde med Madagaskar peber i smør, tilsæt æblejuice og lad det koge til æblerne er kogt ud. Tilsæt calvados og piskefløde og smag til med salt og peber. Kartofler og selleri skåret i store tern koges møre i vand uden salt. Purer dem og rør dem med creme fraiche og smag til med dijonsennep, salt og peber. Puréen bages i et ildfast fad i ovnen.  

Tilbehør

Lad stegen hvile i 10 minutter inden den skæres i skiver Server selleri-kartoffelpuré og æblesauce til.