Dyrehakkebøffer med hvidvinskartofler 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
500 g hakket dyrekød
4 skiver bacon eller pancetta
5 knuste enebær
salt, peber
smør til stegning
2-3 store kartofler
3 fed hvidløg
1 løg
2 laurbærblade
½ dl olie
2 dl hvidvin  

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker. Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem sammen med kartoflerne i olien, tilsæt laurbærblade og hvidvin. Krydder med salt og peber og spæd evt. med mere vin eller vand. Kartoflerne dampes nu under låg, men rør en gang imellem så de ikke sætter sig fast i bunden. Afhængig af kartoffelsorten skal de dampes mellem 30-45 min. Dyrehakkekødet formes til 4 bøffer som omvikles med bacon. Baconen fæstnes med en tandstik. Krydres med knuste enebær og salt og peber. Bøfferne steges ved god varme i smør 3-4 minutter på hver side.  

Tilbehør

Rødbedekompot (strimler af nye rødbeder dampes møre i bouillon). Til sidst tilsættes 1 spsk smør, limesaft og salt og peber.