Dyrebov bourguignon 

Ingredienser

Ingredienser til 6 personer:
Ca. 1 kg udbenet dyrebov
150 g pancetta eller andet flæsk
200 g pillede skalotteløg
50 g smør
3 gulerødder
2 dl rødvin
2 dl bouillon
3 fed hvidløg
1 spsk koncentreret tomatpuré
Krydderbuket:
1 kvist timian
1 laurbærblad
bladselleri
persillestilke 

Tilberedning

Skær sværen af flæsket og skær det i terninger. Svits flæsket og skalotteløgene med lidt smør i en gryde. Tag det op og stil det til side. Drys kødet med salt og peber og brun det godt på alle sider, tilsæt evt. mere smør. Gulerødderne skrælles, skæres i stave og svitses sammen med kødet. Tilsæt krydderbuket, de pillede knuste hvidløg, og kom skalotteløg og flæsket tilbage i gryden. Hæld rødvin og bouillon ved og lad det småstege under låg i ca. 1 time. Tag kødet op og hold det varmt og kasser krydderbuketen. Kom tomatpure i sovsen, jævn den evt. og smag til med salt og peber. Kødet skæres ud og lægges tilbage i sovsen. 

Tilbehør

Flødebagte kartofler og grøn salat med ristede valnøddekerner serveres til.