Due med tomat og salvie
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer
4 duer
salt, peber
smør til stegning
4 skalotteløg
4 kviste salvie
2 fed hvidløg
2 spsk. Aceto Balsamico
2 dl hvidvin
2 modne tomater
salt, peber
50 g smør
4 duer
salt, peber
smør til stegning
4 skalotteløg
4 kviste salvie
2 fed hvidløg
2 spsk. Aceto Balsamico
2 dl hvidvin
2 modne tomater
salt, peber
50 g smør
Tilberedning
Krydr duerne med salt og peber og brun dem i smør på en pande. Stil dem i en 180 o C varm ovn og steg dem 8-10 min. Lad dem hvile i 10 min. så saften kan samle sig, skær bryster og lår fra og stil dem til side. Hak skrogene i mindre stykker og brun dem i lidt olie. Tilsæt de hakkede skalotteløg, hvidløg, salviekvistene og tomater skåret i mindre stykker og kom Aceto Balsamico på. Kog ind og hæld hvidvin på og dæk til sidst med vand. Lad saucen koge i en time eller mere og sigt fonden, mas skroget godt, så al den gode saft kommer med. Kog saucen ind til den har en passende konsistens. Smag til med salt og peber og monter med smør. Steg duestykkerne færdig på en pande og server med saucen.
Tilbehør
Server med små grønsager fx grønne asparges, ærter og nye gulerødder og kogte kartofler.