Den bedste Bøf 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
4 Ribeye steaks på mindst 300 g hver (US Beef eller Wagyu)
2-3 finhakkede skalotteløg
1 glas rødvin
1 dl kalvefønd
50 g smør  

Tilberedning

Ribeye er en udskæring af ryggen på oksen. Kødet er fedtmarmoreret og dermed meget saftig. Den svarer til en højrebskotelet uden ben, på grisen vil man tale om en nakkekotelet. Der sidder en fedtøje midt i kødet, derfor navnet. Pga. fedtet kan kødet steges ved høj varme, fedtet smelter væk og det overflødige kan skæres fra, men kødet bliver aldrig tørt. Hvis kødet er fra US Beef er det fantastisk, man har man flottet sig med en Wagyu Ribeye så kan det ikke blive andet end sublimt, når man steger det rigtigt. Men det væsentligste råd er, at kød ALTID skal hvile efter stegning. Mindst lige så lang tid som stegetiden. Varm en god kraftig pande op og kom kun lidt olie på. Steg kødet for kraftig varme på begge sider vend det indimellem så det er stegt 3-4 minutter alt efter hvor rødt man ønsker kødet. Tag kødet op og krydder det med salt og peber. Svits skalotteløgene på panden, kom rødvin og kalvefond på og kog det ind. Monter med smør. Byd saucen til.  

Tilbehør

Små kartofler skåret i halve vendt i olivenolie, hakkede krydderurter og salt og stegt i ovnen i 30-40 min. Bønnesalat med hvidløg.