Buglady

Kalu præsenterer Buglady

 


Nina Askov, også kendt som Buglady, er ved at tage en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed på Ankerhus og ved siden af sit studie har hun bloggen Buglady, hvor hun blogger om madlavning med insekter.

Nina er fantastisk god til at lave mad og kommer gerne ud til events og arrangementer for at udbrede kendskabet til madlavning med bæredygtige, velsmagende, proteinrige insekter.


Se mere på buglady.dk.
Ramen med æg og voksmøllarver, det er lækkert og velsmagende.

Tak til Buglady for en uforglemmelig ramen. Opskriften får du nedenfor.


Ramen med æg og voksmållarverVoksmøllarverne:

75 g voksmøllarver
1 ts. mørk sesamolie
½ ts. salt
½ ts. røget paprikaSuppen:
3 spsk. mørk sesamolie
2 fed finthakket hvidløg
2 finthakkede stilke citrongræs
4 spsk. finthakket ingefær
1 bundt finthakket forårsløg (gem noget af den mørkegrønne del til topping)
2 spsk. rød karrypasta
1½ liter hønse-eller grøntsagsfond
3 spsk. soyasauce
1 spsk. sukker
saften fra 2 friskpressede lime
250 g nudler

Toppes med halve hårdkogte æg, frisk koriander, frisk thai basililkum, toppene fra forårsløgene - og selvfølgelig de bagte voksmøllarver. 


Start med at bage voksmøllarverne. Bland dem i en skål med sesamolie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 12-17 min. Hold øje med dem. Tag en ud efter 12 min. og test om de er sprøde. Når de er færdige hældes de i en skål og ½ ts røget paprika vendes heri. Vend godt rundt, så paprikaen når at fordele sig på alle voksmøllarverne. 


I en gryde svitses forårsløg, hvidløg, citrongræs og ingefær. Rør rundt til forårsløgene begynder at blive klare og tilsæt så den røde karrypasta. Rør rundt til karrypastaen er fordelt på alle grøntsagerne og tilsæt så soyasauce, fond, sukker og halvdelen af limesaften. Lad suppen koge op, og smag om der skal mere salt eller limesaft i. Den skal have et friskt, syrligt bid, men ikke være decideret sur. 


Kog nudlerne for sig efter anvisningerne på pakken. Når de er møre hældes det varme vand fra og koldt vand hældes på. 


Ved servering placeres en portion kogte nudler i en skål, suppen hældes over og der toppes med 1-2 halve hårdkogte æg, grofthakket thaibasilikum, forårsløgstoppe, frisk koriander og de bagte voksmøllarver.Tak til Anne-Sofie Tellerup for det skønne billede af ramen med æg og voksmøllarver.