Braiseret lammebov 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 stor udbenet, snøret lammebov
salt, peber
olie
1 løg
2 gulerødder
1/4 selleri
4 fed hvidløg
1 porre
2 dl bouillon
3 tomater
150 g hvide bønner
1 kvist frisk timian
1-2 chili
2 tsk. tomatpuré
Persille  

Tilberedning

De hvide bønner udblødes i vand natten over. Brun lammeboven i en gryde, krydder med salt og peber og hæld lidt bouillon ved. Gør urterne i stand og kom dem i gryden og lad det simre i 15-20 min. Kog de hvide bønner i udblødningsvand tilsat timian og chili. Hæld kogevandet fra, tag chili og timiankvisten op og bland bønnerne med tomatpuré. Læg nu boven i en lille bradepande eller et ovnfast fad, læg urter og tomater skåret i både sammen med de kogte, afdryppede hvide bønner omkring stegen. Tilsæt evt. lidt mere væde og stil fadet i ovnen ved 175o i 20 min. Skær boven i ikke for tynde skiver, anret med grønsagerne og drys med hakket persille.  

Tilbehør

Server med en kartoffelgratin eller råstegte kartofler.