Braiseret lammebov med citron og timian 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1200 g lammebov m/ben
2 spsk. olivenolie
10 fed hvidløg delt i kvarte
2 løg i store tern,
3 gulerødder i tykke skiver
1 spsk. hakket rosmarin
revet skal af 1 citron
2 kviste timian
400 g hakkede tomater
1 glas rødvin
2 dl vand eller bouillon  

Tilberedning

Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det. Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve. Tag det op og krydder det med salt og peber. Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad også det få lidt farve. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, tomater og rødvin. Bring gryden i kog og lad det koge for ganske svag varme i 1½ time. Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.  

Tilbehør

Dampede grønne bønner og polentagratin