Braiseret fasanbryst med kål og æble 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
2 fasaner
2 gulerødder
3 løg
1 lille hvidkålshoved eller savoykål
¼ selleri
1 bundt persille
2 kviste timian
2 fed hvidløg
10 sorte peberkorn
8 skiver bacon
1 stort madæble og smør 

Tilberedning

Først laves fonden: Skær brysterne af og del fasanerne ud i lår og ryg. Stil bryststykker til side. Brun lår og ryg i en gryde med løg, gulerod og selleri skåret i grov tern. Når løgene har taget farve hældes vand på så det dækker og timian, hvidløg og peberkorn kommes i. Lad det småkoge en time. Tag lårene op og gem dem, smid ryggen ud, og passér resten gennem en sigte over i en ren gryde. I fonden lægges nu kålen som er delt i mindre stykker, bacon i tern og de to fasanbryster og det hele braiseres under tætsluttende låg i ca. 10-15 minutter. Tag brysterne op og hold dem varme. Kom de skrællede æbler, der er skåret i tern ned til kålen, lad det snurre færdig, tilsæt evt. mere væde og monter med smør. Server brysterne og lårene sammen med kål og æbler.  

Tilbehør

Brød eller smørristede kartofler kan serveres til God fornøjelse…