Blanchering

Blanchering er det samme som lynkogning og bruges primært ift. tilberedning af grøntsager. Fordelene ved blanchering er, at det frembringer smag og aroma og at farverne i grøntsagerne træder tydeligere og klarere frem.
 
FREMGANGSMÅDE:
  1. Hæld vand i en stor gryde, tilsæt salt og bring vandet i kog.
  2. Smid grøntsagerne i gryden og lad dem koge i ca. 20-40 sekunder alt afhængigt at typen af grøntsag.
  3. Grøntsagerne tages op med en hulske og hældes over i en skål med iskoldt vand. Alternativt kan grøntsagerne skylles over med koldt vand fra hanen. Dette for at stoppe processen, som kogning af grøntsagerne har igangsat.  
TIP:
  • Med bønner og broccoli er forvandlingen magisk. Fra at være tørre og med meget lidt smag bliver de efter blanchering sprøde, smagfulde og glansfulde.
  • Blanchering er også en god metode, hvis man skal have fjernet skindet af tomater.