Berusede vagtler 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
4 vagtler
1 mellemstort løg
50 g Serrano skinke
4-6 spsk. olivenolie
Salt og peber
½ dl Cognac eller Brandy
3 dl tør hvidvin
1 dl piskefløde 

Tilberedning

Vagtlerne flækkes, renses for rester af blod og indmad og rygbenet skæres fra. Serrano- eller anden lufttørret skinke skæres i småtern. Løget finthakkes. Varm olien i en bred gryde eller sauterpande og brun vagtlerne på begge sider til de er smukt lysebrune. Tag dem op og drys dem med salt og peber. Skru ned til svag varme og lad skinke og løg snurre i olien i ca. 3 minutter. Spæd med cognacen, tilsæt hvidvinen og lad det hele få et kort opkog. Læg nu vagtlerne tilbage i gryden (panden) og lad dem småkoge under låg i ca. 15 minutter. Tag vagtlerne op og hold dem varme. Hæld fløden ved og lad sovsen koge ca. en tredjedel ind. Smag til med salt og peber. 

Tilbehør

Anret vagtlerne i sovsen og server ris eller kartofler og måske en sprød salat med en dressing af olivenolie, sherryeddike og finthakket hvidløg til. God fornøjelse…  

Fjerkræ
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.