And med madagascarpeber 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 berberiand på ca. 3 kg
3 spsk. madagascarpeberkorn
1 spsk. reven skal af usprøjtet citron
3 spsk. hakket persille
salt og peber
ca. 50 g smør
1 spsk. mel
2 dl andebouillon  

Tilberedning

Gør anden i stand, skær hals og vingespidserne fra anden og gnid den ind- og udvendig med salt og peber. Det afskårne kan bruges til at koge andebouillonen sammen med nogle urter. Mos 2 spsk. madagascarpeberkorn og bland med smør, citronskal og hakket persille. Gnid anden ind og udvendig med halvdelen af smørblandingen. Læg anden i en bradepande med brystet nedad i en 18 C varm ovn og steg den i 45 minutter. Vend anden og steg den færdig i yderligere 1 time med brystet opad. Pensl af og til med resten af smørret. Stik i låret, hvis saften der pibler ud er klar så er anden det også. Tag anden ud og hold den varm. Kog bradepanden af med lidt vand og hæld det i en skål. Skum fedtet af. Varm lidt andefedt i en gryde, rør melet ud og spæd med skyen fra bradepanden samt bouillon og lad det koge igennem. Smag til med salt og peber og rør resten af madagascarpeberkornene i hele eller hakkede. Skær anden ud og server den sammen med saucen.  

Tilbehør

Små aspargeskartofler og en salat af rødkål, æble og valnødder med crème fraîche dressing.