And à l’orange 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 berberiand på ca. 3 kg
3 dl andebouillon
2-3 usprøjtede appelsiner
saft af en appelsin
salt og peber
½ dl hvidvin
1 spsk. maizena  

Tilberedning

Gør anden i stand, skær hals og vingespidserne fra anden og gnid den ind- og udvendig med salt og peber. Det afskårne kan bruges til at koge andebouillonen sammen med nogle urter. Skræl appelsinerne omhyggeligt, den hvide hinde skal ikke med og skær dem i strimler. Kog dem 10 min i lidt vand og lad dem dryppe af. Kom lidt strimler af appelsinskal ind i anden og læg den i en stegegryde med brystet nedad i en 250o C varm ovn og steg den i 20 minutter. Vend anden og brun den i 20 min med brystet opad. Hæld fedtet fra og skru ned for varmen til 160o C og kom appelsinsaften, et par dl bouillon og hvidvin i når varmen er dalet. Dæk med låg og steg anden i yderligere 1-1½ time dryp af og til med skyen. Tag anden op og kog skyen sammen med den strimlede appelsinskal i en gryde, jævn med maizenamel og smag til med salt og peber. Skær anden ud, skær appelsinerne i skiver, læg dem på et fad og server med sovsen.  

Tilbehør

Råstegte kartofler og blancherede mangetout ærter.