Agerhøns i flødelinser 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
4 agerhøns
100 g mager bacon
300 g grønne linser fra Puy
2 porrer
2 gulerødder
1/4 selleri
1½ l bouillon
1 løg
4 nelliker
50 g smør
2½ dl creme fraiche
salt, peber 

Tilberedning

Gør grøntsagerne i stand og skær dem i tern. Svits først bacon i tern og så grøntsagerne i smørret og kom de vaskede linser i. Hæld bouillonen ved og lade det koge op. Rens agerhønsene for blod- og fjerrester, salt dem ind- og udvendig og læg dem ned i gryden sammen med det hele pillede løg, som er spækket med nellikerne. Læg låg på gryden og lad det simre i 45 minutter. Tag agerhønsene op og lad dem trække tildækket i 10 minutter. Tag løget op og kasser det. Smag linserne til med salt og peber og evt. lidt Aceto Balsamico og rør creme fraiche i. Skær agerhønsene i halve og server dem sammen med linserne. 

Tilbehør

Server med skrællede kartofler i store stykker, kogt i saltvand. Kom en klat smør på kartoflerne og drys med persille God fornøjelse…