Agerhøne flamberet med calvados 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
4 agerhøns
salt og peber
5 chalotteløg
1 fed hvidløg
2-3 spsk. olie
1 dl calvados
2 dl hønsebouillon
Krydderbuket af 1 bdt persille, 1 laurbærblad, 1 kvist timian  

Tilberedning

Krydr agerhønsene ud- og indvendig med salt og peber. Varm fedtstoffet i en stegegryde og brun dem. Kom de hakkede chalotteløg i og lad dem tage lidt farve. Hæld calvados over og antænd. Lad flammerne dø bort. Tilsæt finthakket eller knust hvidløg og krydderurtebuketten. Læg låg på og lad agerhønsene stege møre ved svag varme i ca. 30 min. Vend fuglene, når halvdelen af stegetiden er gået. Prøv at stikke i låret, hvis kødsaften er klar, er fuglene færdigstegte. Er saften rosa, er kødet det også, og det kan mange lide. Tag fuglene op og hold dem varme, evt. tildækket i en lun ovn. Fjern krydderbuketten. Rør bouillonen i stegeskyen og bring det i kog. Jævn med lidt maizena. Lad sovsen småkoge nogle min, smag til med salt og peber. Del agerhønsene i halve og server saucen til. 

Tilbehør

Serveres med smørvendte persillekartofler og fine ærter. Sovsen kan spædes med piskefløde.