Æbler i Filodej 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer 2 madæbler 50 g. marcipan 1/2 tsk. kanel 1-2 spsk. honning 25 g rosiner 50 g hasselnødder 8 plader filodej smeltet smør til pensling  

Tilberedning

Skræl æblerne, udstik kernehuset og skær tykke skiver ud af hvert æble. Bland marcipanen med kanel, honning, rosiner og de ristede nødder. Fyld æbleringene med marcipanmassen. Læg 4 plader filodej på bordet og pensl med smeltet smør. Læg en plade oven på hver og pensl igen. Læg et æblestykke i midten af hver plade. Tag hjørnerne af dejen op og tryk dem sammen i midten. Træk hjørnerne ud så toppen ligner enden på en knallert. Bag i 20 min. ved 180o. Drys med flormelis inden servering.  

Tilbehør

Server lunt med vanillesauce eller creme fraîche.