Vibygårdlam hos Kalu

Vibygårdlam med Frank Hansen i spidsen


At Frank Hansen har stor erfaring indenfor fåreavl hersker der ingen tvivl om.

Han har mere end 20 års erfaring og der er sket meget siden han i 1990 købte 5 får og begyndte fåreavl som en hobby. Han har i dag sin egen produktion af lam på Vibygård i Viby syd for Roskilde.

Vibygård er et af landets ældste herresæder og dens historie går helt tilbage til 1315. Gården ejes sammen med gårdene Slåenkær, Ørstedgaard og Arnakke af Mogens Jørgensen og hans tre børn.

Frank har altid lagt stor vægt på kvalitet og dyrevelfærd. Dette samt miljø er i dag nøgleordene bag hans produktion.

Lam og får går på grønne marker størstedelen af året.

I foråret lukkes de ud på økologisk kløver og om sommeren er de med til at udføre naturpleje på frøgræsmarker og enge. Sidst på sommeren går lammene igen på økologiske kløvermarker som de græsser på indtil vinteren tager fat. I løbet af vinteren er dyrene i stald og her er meget af deres foder økologisk.

Den naturlige føde, den friske luft og motion giver noget meget mørt og smagfuldt lammekød med stor muskelfylde og lavt fedtindhold.

Til at hjælpe sig har Frank sin kone samt nogle effektive fårehunde af racen Border Collies der er uundværlige når der skal holdes styr på får og lam.



Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.