Thanksgiving 2017


Thanksgiving


I USA er Thanksgiving en af årets store højtider, som holdes den 4. torsdag i november, hvilket i år er den 23. november. Her samles man i familiens skød for at holde traditionerne i hævd og lave den traditionelle Thanksgiving menu sammen. Menuen er traditionsrig og hovedingrediensen er den store flotte kalkun, der fyldes med lækkert fyld og barderes med bacon eller spæk. Det klassiske tilbehør til den saftige kalkun er søde kartofler og majs, squash og tranebær, græskar og en god omgang mos garneret med sauce. Festmåltidet akkompagneres som hovedregel af bordbøn, hvor man takker Gud for årets velsignelser. Thanksgiving handler om at sige tak for de ting du kan elsker, at udvise taknemmelighed for det liv du har. Amerikanerne har haft held med at eksportere Valentinsdag og Halloween til andre kontinenter. I Danmark har vi adopteret kærligheden på de elskendes helligdag og vi pynter op med udskårne græskar, klæder os ud og ringer på døren og lover slik eller ballade.


Thanksgiving fejres også i stigende grad herhjemme. Derfor har vi fået to af landets dygtige kokke til at komme med deres bud på hvordan de vil lave Thanksgiving kalkun. Claus Christensen fra Restaurant Gl. Mønt og Morten Jensen fra Fleisch.



Thanksgiving kalkun som lavet af Claus Christensen, Restaurant Gl. Mønt.


” Der er intet moderne over Claus Christensens køkken. Men hans håndværk er akkurat lige så præcist, som det der udøves på byens unge, moderne og michelinstjernede restauranter. Og så er han kræsen, derfor kommer kun de bedste råvarer ind ad kælderdøren i det røde hus i Møntergade.” (Børsen 18-03-05)

 

Her finder du Claus’ opskrift på klassisk, veltillavet Thanksgiving kalkun med en sauce, så englene synger.

Turducken Thanksgiving kalkun af Morten Jensen fra Fleisch

Morten er køkkenchef på Fleisch, Kødbyens Slagter og Spisested. Morten har en passion for den gode råvare, hvilket også afspejler sig i Fleisch’ fristende menuer og slagtersortiment, og han er altid klar på en spændende udfordring. Forventningerne var høje til den kalkun Morten ville lave. Der skulle nemlig bruges flere fugle til denne Thanksgiving model. Udbenet kalkun, and, kylling, skovdue og vagtel skulle lægges ovenpå hinanden med "stuffing" indimellem for til sidst at blive syet sammen ved ryggen og så ca. 4 timer i ovnen. En slags Babushka, fristes man til at sige…..fyldt med lækre overraskelser.


Se Mortens Turducken, en Thanksgiving kalkun med mange lag og stuffing med velsmag


Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.