Marineret svinespæk lardo
Marineret svinespæk – også kaldet lardo – bliver traditionelt serveret som en forret i Norditalien, men bliver også brugt til at give pastasovsen ekstra dybde eller gøre bøffen endnu saftigere. Falornis marinerede svinespæk er næsten helt hvidt med et rosa skær og en blid, delikat smag med krydrede noter af bl.a. vild rosmarin, peber og hvidløg. I otte generationer har familien bag Macelleria Falorni samlet al chiantiregionens smagsrigdom i deres charcuteri: vildtvoksende fennikel, rosmarin, laurbær og hvidløg, regionens Cinta Senese-svin, ja, selv den berømte Chiantivin kan findes i Falornis salamier og charcuteri. Spækket er rygspæk fra fede grise fra Emilia-Romagna og Lombardiet. Det saltes, krydres med familiens hemmelige, nedarvede krydderiopskrift og marineres i store marmorkar fra de berømte Carraramarmorbrud i Toscana. Spækket modner i mindst 6 måneder, men det bliver bedst, når det får lov at ligge i et år.
| .jpg) |
|
Colli | 10 kg/krt |
|
Pakkestr | 300-400 gr/stk |
|
Opr. land | Italien |
|
Pakning | VAC |
|
Opbevaring | KØL |
|
|