Svinenakkefilet pata negra
Svinenakkefileten på de sortfodede, spanske frilandsgrise har en fyldig smag og bliver smeltende mør, når den langtidstilberedes. Svinenakkefileten er mørkt rosa med en fyldig, saftig smag. Kødet indeholder en del bindevæv, så stegen egner sig godt til langtidstilberedning. Man kan kende de spanske sortfodssvin på deres sorte klove og sorte skind. Grisene går på friland i store, indhegnede egeskove i Extremaduraregionen i det vestlige Spanien. Der er op mod en hektar land per gris, så de har masser af plads til at gå og rode i jorden, flappe med ørerne og slå krølle på halen. Om sommeren bliver de fodret med korn, og om efteråret – den såkaldte Montanera-periode – gufler de sig tykke og velsmagende i agern. Det er kun svin, der slagtes i agernsæsonen, som må kaldes bellota (agern). Sortfodssvinene bliver slagtet, når de er ca. 1 år gamle og vejer op mod 150 kg.
| .jpg) |
|
Colli | Ca. 11 kg/krt |
|
Pakkestr | 1,5 kg/stk - 7 stk/krt |
|
Opr. land | Spanien |
|
Pakning | VAC |
|
Opbevaring | KØL |
|
|