Spareribs pata negra smager af grisens frie liv i de spanske egeskove, og så ser den samtidig smuk ud på bordet. Spareribs er skåret af kammen. Kødet er lidt mørkere i farven end almindeligt svinekød med en fin fedtmarmorering, en fast struktur og en fyldig smag, der i efterårssæsonen får nøddeagtige undertoner, fordi grisen spiser agern.Man kan kende de spanske sortfodssvin på deres sorte klove og sorte skind. Grisene går på friland i store, indhegnede egeskove i Extremaduraregionen i det vestlige Spanien. Der er op mod en hektar land per gris, så de har masser af plads til at gå og rode i jorden, flappe med ørerne og slå krølle på halen. Om sommeren bliver de fodret med korn, og om efteråret – den såkaldte Montanera-periode – gufler de sig tykke og velsmagende i agern. Det er kun svin, der slagtes i agernsæsonen, som må kaldes bellota (agern). Sortfodssvinene bliver slagtet, når de er ca. 1 år gamle og vejer op mod 150 kg.
| .jpg) |
|
Colli | 10-13 kg/krt |
|
Pakkestr | 1,5-2,6 kg/stk - 5 stk/krt |
|
Opr. land | Spanien |
|
Pakning | VAC |
|
Opbevaring | KØL |
|
|