Gåselår gras bliver traditionelt brugt til confit d’oie i det franske køkken, men det fede lår kan også steges. Foie gras-gåsen har saftige lår med et højere fedtindhold under skindet end normalt. Kødet er mørt med en lækker gåsesmag. Gåselåret kommer fra gæs, der opdrættes til foie gras, de såkaldte “industrigæs”, selvom produktionen ikke foregår industrielt. Industrigåsen har nemlig i modsætning til landgåsen en hudfold under bugen, hvor den kan ophobe fedt, når den stopfodres.Gæssene går på friland i mindre flokke de første uger af deres liv og bliver fodret med GMO-frit korn og majs. De sidste to uger inden slagtning bliver gæssene stopfodret med majs. Det foregår, ved at landmanden kalder gåsen til sig, fører et tyndt rør ned i halsen forbi kråsen og lader majsen passere igennem. Dette foregår to gange om dagen og tager ca. 10 sekunder per gang.
| .jpg) |
|
Colli | 10 kg/krt |
|
Pakkestr | 300-400 gr/stk |
|
Opr. land | Frankrig |
|
Pakning | VAC |
|
Opbevaring | KØL |
|
|