Dyrevildt fra Jægersborg Dyrehegn

Dådyr fra Jægersborg Dyrehave


Dådyret er et meget nøjsomt dyr og spiser, hvad det kan få fat i af vegetation. Den elsker kastanjer og spiser sig gerne tyk i dem, når de er der. I brunsttiden ligger hannen under et kastanjetræ og spiser masser af kastanjer, så dens gevir kan vokse sig stort og flot. Når brunsten er overstået i april-maj, falder geviret af. En del hanner dør efter brunsten.


Danmark har en god, sund bestand af dådyr, sika og kronvildt. En del af denne vildtbestand lever frit i Jægersborg Dyrehave, bedre kendt som Dyrehaven nord for København. Dyrehaven er stærkt præget af vildtbestanden på ca. 2000 dyr, hvoraf de fleste er dådyr, men der er også kron- og sikahjorte.


Overalt er træernes grene afgnavet i op til to meters højde. Nye træskud bliver hurtigt fortæret og det giver Dyrehaven et særpræg med lange kig ind i skovbevoksningen.


Vildtbestanden i Dyrehaven har sin berettigelse i økosystemet, da et mindre antal dyr ville betyde at de åbne sletter som også kendetegner Dyrehaven ville gro til. Flere dyr ville til gengæld betyde, at landskabet ville blive endnu mere åbent.


Da kong Christian den V. i sin tid skabte Dyrehaven med inspiration fra besøg ved Solkongens hof i Frankrig, var det med det formål at kunne gå på parforcejagt og den jagtform krævede store arealer med åbne sletter, skove, kuperet terræn og små vandhuller. I dag fastholdes antallet af vildt for at opnå et bestemt landskabspræg og Dyrehaven er i dag allemandseje og optaget på FN-organisationen UNESCOS verdensarvsliste.


I et jægerland som Danmark er vildtsæsonen fra september til januar noget mange ser frem til. Se sæsonerne


Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.