Spiselige insekter. Græshopper, melorme & buffaloorme

Insekter fra Conbuggie, proteinrigt, eksotisk og bæredygtigt.

Insekter er en ny spændende råvare at arbejde med, både i det salte og det søde køkken. Det er ikke så svært at lave spændende og velsmagende mad med insekter. Tag 1 kødfri dag om ugen og lav mad med insekter.

Insekterne skal steges på panden eller bages i ovnen. Du kan krydre eller marinere dem først. Chili, paprika, lime, hvidløg og soja passer godt til at krydre insekterne med.

Mangler du inspiration til tilberedningen af insekter, kan du finde opskrifter her, du kan også besøge Bugladys blog her, hun har mange gode opskrifter.

Kalu byder på følgende udvalg af hele insekter: Græshoppermelormevoks møllarver og buffalo orme.


Her kan du købe insekter


Du kan købe hele insekter i udvalgte Irma butikker: f.eks. Axelborg. I frysedisken vil du kunne finde græshopper, melorme, Buffalo orme og voksmøllarver. Mangler du inspiration til tilberedningen af insekter, kan du finde opskrifter her du kan også besøge Bugladys blog her, hun har mange gode opskrifter.


Nogle af Meny butikkerne har også insekterne i deres frysedisk, f.eks. i Hellerup.


nemlig.com og Coop MAD fører også insekter i deres sortiment.

Har du bopæl i Jylland, har Salling i Århus og Ålborg insekterne i sortiment. Alternativt kan du få at vide af os, hvilken butik i dit nærområde, du evt. vil kunne bestille insekterne igennem.

Kalu har desuden også i sortimentet et par meget velsmagende convenience produkter som burgere og små boller med ost og panering tilsat hele insekter. Produkterne skal steges inden servering.

Forslag til servering


Hele insekter:


Krydret og ristet på panden eller i ovnen
-serveres som snack til et glas vin før maden

-som drys på salat eller suppe
-som tilbehør til en ret
-som ingrediens i müesli eller crunch


Som ingrediens:
-tilsæt dem til gryderetter

-tilsæt dem til wokretter
-i en omelet
-i kager, cookies, peanutbutter

Convenience produkter:

Buggieboller med melorme: Serveres som forret med dip tilsat hvidløg og krydderier eller med en god salat.

Buggieburgere med buffalo orme. Serveres som en burger eller som en bøf med f.eks. pebersauce og råstegte kartofler eller pasta og tomatsauce.

For en stor del af verdens befolkning, faktisk mere end 2/3, er forskellige former for insekter en anerkendt spise. I den vestlige verden har vi ikke haft tradition for at spise insekter, men det bliver der nu mulighed for.

Verdens befolkning vokser hurtigt og at skaffe mad nok til alle er allerede og vil blive en stadig større udfordring. Ikke mindst kød bliver en af udfordringerne:

Til at producere 1 kg kød skal der bruges 8-12 kg foder




Til at producere 1 kg insekter skal der bruges 2 kg foder, og insekterne behøver meget mindre plads end kvæg.


Insekter har lige som kød et højt protein indhold og er i øvrigt rige på mineraler. Insektproduktionen er veterinærgodkendt og foregår udelukkede med vegetabilsk foder. Da foderet skal være frit for pesticider og sprøjtegifte, bruger man primært økologisk foder. Produktionen foregår i Belgien.


-Når insekterne er klar bliver de vasket og blancheres herefter i 90 grade varmt vand i 4 minutter.
-Ved kontakten med det varme vand dør de straks.
-Efter nedkøling sendes de igennem en IQF tunnel.


Der er andre produkter på markedet der alene er frysetørret hvilket ikke bevarer kvaliteten på samme måde. Ved blancheringer sikrer man at insekterne er næsten sterile og at de beholder form, saftighed og den delikate umamismag. Herudover giver det enkel håndtering og lang holdbarhed.

Desuden har producenten også udviklet et par meget velsmagende convenience produkter som burgere og små boller med ost og panering tilsat hele insekter. Produkterne skal steges inden servering.