Duebryst med stegte svampe 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
4 duebryster
200 g svampe, kantarel eller karl johan
3 bagekartofler
200 g smør
3 skalotteløg
3 persillerødder
et par kviste bredbladet persille som pynt,
2 dl rødvin
2 dl kalve- eller vildtfond (her kan man sagtens bruge købefond af en god kvalitet)
1 spk. Æbleeddike  

Tilberedning

Steg halvdelen af svampene gyldne i lidt olie og smør og vend dem i æbleeddike bagefter. Lad dem trække 30 minutter. Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver. Læg dem i en smurt ovnfast form i lag med lidt smeltet smør og lidt finthakket skalotteløg mellem lagene. Krydr hvert lag med salt og peber. Bag kartoflerne under pres ved 175 grader i en time. Kog rødvinen, til det er reduceret til halvdelen, og hæld lidt kalve- eller vildtfond ved. Kog videre, til det er tykt, og smag til med smør, salt og peber. Brun duebrysterne af på begge sider og bag det herefter færdigt i ovn ved 175 grader i fem minutter. Tag det ud og lad det trække under sølvpapir. Steg de sidste svampe gyldne og lad dem dryppe af et par sekunder på et stykke køkkenrulle. Anret brystet med en tern af kartoflerne på siden. Drys med stegte og syltede svampe og lidt finthakket persille. Server saucen til.